Judith Snoeijen
  • 1 of 6

  • 2 of 6

  • 3 of 6

  • 4 of 6

  • 5 of 6

  • 6 of 6

Vakantiewoning | Licht & gelaagdheid

Category:
Ontwerp | Interior Design

Date:
12/11/2013

Client:
Module: Materialisatie

Een modern hutje op de hei. Een vakantiehuis dat geplaatst wordt op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant. Een plaats waar rust en natuur de overhand hebben. De natuurlijke omgeving verandert steeds. Het gebied evalueert door de tijden van het jaar. Ook verandert er veel bij de overgang van dag naar nacht en is er dus altijd iets te ontdekken in deze levendige omgeving.
Doordat ik veel inspiratie uit de natuur haal heb ik besloten hier mijn concept aan te verbinden. Ik heb doormiddel van een mindmap, een concept ontwikkeld met als onderwerp: licht en zijn gelaagdheid. Ik ben geïnspireerd geraakt door het licht, de transparantie en de diversiteit die in de lucht te zien is en vond het een erg leuke uitdaging om dit concept toe te passen in deze woning.
Door mijn moodboard kan ik duidelijk laten zien wat voor sfeer ik wil ontwikkelen. Ook zie je goed welke kleuren ik grotendeels wil gebruiken en hoe ik mijn concept vertaal naar diverse materialen. Ik wil het luchtige en transparante combineren met grove en grijzige materialen. Dit is ook hoe ik naar de lucht kijk. Soms is deze teder en anders is deze grauw.
Ik heb de lucht op mijn manier bestudeerd. Zo heb ik gekeken naar de kleuren bij zonsopkomst en -ondergang. De transparantie bij verschillende weertypes en naar de schitteringen en schaduwen die gecreëerd worden op de aarde door de zon. Al deze onderdelen heb ik toegevoegd in mijn ontwerp.

Om mijn keuzes van mijn ontwerp toe te liggen heb ik een uitgeschreven verantwoording toegevoegd aan dit bericht.

Link: Verantwoording ontwerp

­­­

 

 

 

 

Share:    Twitter  ·  Facebook  ·  Google+  ·  Pinterest

Body & Cosmeticstore conceptontwerp

Ontwerp | Interior Design

MBO 4 | HEMA POP-UP STORE

Etalage, Ontwerp | Interior Design

Het Arcam

Ontwerp | Interior Design